Zsarolás bűntettével gyanúsítják

2023.10.03. 08:21

Késsel támadt az osztrák férfi a volt élettársára, hogy mondjon le a vagyonáról (Frissítve!)

Letartóztatásra tett indítványt az ügyészség.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

A főügyészség sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása  szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség indítványozta annak a 47 éves, osztrák állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 2023. szeptember 30-án a délután két óra tájt Kisrécsén lévő otthonukban fenyegetően konyhai kést tartott a volt, szintén osztrák állampolgárságú élettársa nyakához, és arra kényszerítette, hogy papírlapra írja le az általa diktált szöveget, amelynek tartalma szerint lemond minden tulajdonáról a férfi javára, illetve a lányának sincs igénye a továbbiakban. Az asszony az ittas férfi fenyegetésére leírta a kért szöveget. A férfi ily módon akart megszerezni az általa szívességi lakáshasználóként lakott házat, amit a volt élettársa 500 ezer euróért vásárolt.

A nő ezt követően elmenekült otthonról, és ismerősétől kért segítséget, aki értesítette a rendőröket. A kiérkező egyenruhások a férfit elfogták, a kést és a kézzel írott nyilatkozatot pedig lefoglalták. Az élet vagy testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére és a nyomozás érdekeire is hivatkozva. 

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adva az ügyészi indítványnak 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását, közölte az egerszegi törvényszék.
A gyanúsított és a védője fellebbezett a szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés érdekében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában