A balesetben elhunyt sofőr Zala vármegyei volt

2023.07.30. 14:21

Halálos baleset történt Tihany külterületén (videó)

Halálos közúti közlekedési baleset történt 2023. július 30-án 9 óra 56 perckor a 71-es számú főút 44. kilométerszelvényében Tihany külterületén.

Zaol.hu

Forrás: police.hu

Fél kettőkor félpályán elindult a forgalom, de továbbra is nagy a torlódás. 

Csepely Balázs rendőrségi szóvivő közölte, hogy a balesetben elhunyt sofőr Zala megyei volt, a vele utazó, súlyosan megsérült nő Vas megyei. 

A busz műszaki problémák miatt nem tud tovább haladni, az utazókat egy másik jármű szállította el a helyszínről. 

Csondor Henrietta vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte, hogy a sofőrt fesztitővágóval szabadították ki a roncsból. 

Erről írtunk korábban:

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Honda Jazz típusú személygépkocsi Tihany felől a 71-es főútra balra, Aszófő irányába kanyarodott, miközben összeütközött az Aszófő irányából Balatonfüred irányába menetrend szerint közlekedő autóbusszal.

Forrás: police.hu

A baleset következtében a személygépkocsi vezetője, egy 25 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű utasa, egy 27 éves nő szintén megsérült, őt a mentők a Veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba szállítottak. Az autóbuszon húszan utaztak, közölük nem sérült meg senki. 

Fotó: Kovács Erika

A rendőrök a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 7303-as út irányába terelik.

A mentést a balatonfüredi és a veszprémi tűzoltók végezték. 

A helyszínen azt láttuk, hogy a Balatonfüred felől érkezőket a tihanyi műútra, a Tihany felől jövőket Aszófő felé terelik. 

(Forrás: veol.hu)

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában