Koncentrált ellenőrzés

2023.01.20. 09:34

Gyorsított eljárásban tiltották el a járművezetéstől a szabálytalankodó sofőrt

A keszthelyi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében koncentrált ellenőrzést végeztek.

police.hu

A rendőrök 2023. január 19-én koncentrált közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elsőbbségi és az előzési szabályokat megsértők, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében. Ezen szabálysértések ugyanis a vezető baleseti okok közé tartoznak.

Egy 52 éves férfi Keszthelyen, a Bercsényi Miklós utcában közlekedett személygépkocsival a rendőrautó előtt, amikor a forgalomtól elzárt területen előzött meg egy tanulóvezető járművet, az előzés befejezéséhez pedig a balra kanyarodó sávot is igénybe vette. A rendőrök azonnal megállították és ellenőrizték a szemük láttára szabálysértést elkövető sofőrt és előállították a kapitányságra gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából. A gépkocsivezető elismerte a szabálysértést, tettéért pénzbírságot kapott és a járművezetéstől is eltiltották két hónapra – közölte a police.hu.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel közlekedjenek! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták! Továbbá az útra felfestett záróvonal, valamint közlekedési tábla tiltó jelzése ellenére ne kezdjenek előzésbe!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában