Frissen Zalából

2021.06.23. 13:31

Csaknem 3 millióért tankolt csalással egy férfi a cserszegtomaji töltőállomáson

117 alkalommal tankolt egy cég nevére kiállított üzemanyagkártyával, amelynek használatára nem volt jogosult.

Zala Megyei Főügyészség

Egy 1975-ben született rezi férfi 2018. augusztus 26. napjától 2018. december 20. napjáig és 2019. január 2. naptól 2019. november 8. napjáig tartó időszakban 117 alkalommal jelent meg a cserszegtomaji üzemanyagtöltő állomáson, ahol minden alkalommal 50.000 Ft-ot meg nem haladó értékben vásárolt saját javára gázolaj, benzin, egyéb kiegészítő (motorolaj, begyújtós, stb.) termékeket. A terhelt az ellenértékeket egy kft. nevére kiállított üzemanyagkártya felhasználásával egyenlítette ki oly módon, hogy az üzemanyagtöltő kártyát a töltőállomás munkatársaitól úgy kérte el, hogy töltőállomás alkalmazottjaiban azt látszatott keltette, hogy ő a kft. alkalmazottja, így a kártya használatára jogosult. A terhelt a vásárlásokról kiállított szállítókat minden esetben úgy írta alá, mint a kártya használatára jogosult személy.

Az üzemanyagkártya használata alapján rögzített 2.951.707. Ft összértékű vásárlásokat a benzinkút üzemeltetője a kft. részére havi rendszerességgel kiszámlázta, amelyek alapján a kft. a vásárlások ellenértékét a maradéktalanul megfizette. A terhelt magtartásával rendszeres haszonszerzésre törekedve az üzemanyagtöltő állomás dolgozóit a kártya használatára való jogosultság tekintetében megtévesztette.

A Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta portálunkat a Zala Megyei Főűgyészség sajtószóvivője.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában