Rendőrségi hírek Zala megyéből

2020.10.30. 08:11

Elvesztette uralmát járműve felett a sofőr 61-es számú főútvonalon

A rendőrség hírei az elmúlt 24 órából.

police.hu

Forrás: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kilenc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A balesetek közül kettő súlyos sérüléssel, egy könnyű sérüléssel, további hat anyagi kárral végződött. Az egyenruhások kiemelt közlekedési szabálysértés elkövetése miatt tizenkét szabálysértési feljelentést tettek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. október 29-én 11 óra 50 perckor Zalabérben. Egy helyi lakos közlekedett személyautóval a Hunyadi János utcában, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban megcsúszott, letért az úttestről, majd az út bal oldalán lévő élőfának ütközött. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a jármű utasa súlyos-, míg vezetője könnyű sérülést szenvedett. Az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Keszthelyi Rendőrkapitányság.

Fotó: police.hu

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 21 óra 45 perckor a 61-es számú főútvonalon. Egy 18 éves férfi személyautóval közlekedett Pogányszentpéter felől Nagykanizsa irányába, amikor a 188-as kilométerszelvényben lévő erősen jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett, letért az úttestről, kidöntött egy jelzőtáblát, majd a vízelvezető árokba hajtva felborult. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a jármű vezetője és utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Nagykanizsai Rendőrkapitányság.

Fotó: police.hu

A Zala megyei rendőrök öt embert elfogtak, kettőt az ellene kiadott elfogatóparancs alapján, hármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Tizenhét személyt előállítottak, közülük tizenhatot bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés egy alkalommal történt.

Az alkoholszonda egy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzött járművezetőknél Zala megyében – olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában