Eljárás folyik ellene

2018.10.06. 07:00

Ellopta az apja fegyverét a rigyáci férfi

Elhunyt édesapja fegyverét lopta el az a 45 éves rigyáci férfi, aki ellen korábban már indult eljárás lőfegyverrel visszaélés miatt.

Arany Gábor

A férfi ellen két éve emelt vádat az ügyészség hasonló okból, az a büntetőeljárás jelenleg a bíróság előtt folyik.

A rigyáci férfi ugyanis 2016 januárjában a községhez közeli Imre-hegyen italozott két ismerősével, és ehhez magával vitt egy szétszerelt, Bajkál típusú vadászpuskát és 29 töltényt. A holmikat végleges szándékkal átadta ismerősének, aki a fegyvert és a lőszert hazavitte, elrejtette. A rendőrök később megtalálták, s a korábbi tulajdonosánál lefoglaltak egy házilag átalakított légpuskacsövet is.

A férfi már elhunyt édesapja korábban engedéllyel birtokolt egy Merkel gyártmányú sörétes vadászpuskát és 34 sörétes vadásztöltényt, amelyeket fegyverszekrényben tárolt elzárva. A rigyáci férfi ez év április 3-án este ittas állapotban levágta apja fegyverszekrényének sarokpántját, és magához vette a puskát, a hozzá tartozó tokkal és a lőszerekkel együtt. A nővére észlelte a ténykedését, és értesítette a rendőrséget, ezért a férfi a puskát és a lőszereket a házukhoz tartozó pince mellé, a tetőcserepek alá rejtette, majd elmenekült. Az elvitt vadászpuska lőfegyvernek, a 34 töltény lőszernek minősül, a férfinak ugyanakkor nem volt fegyvertartási engedélye.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte: lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt emeltek vádat a férfi ellen és börtönbüntetést indítványoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában