Időjárás

2024.05.28. 17:59

Felhőszakadás sújtotta Zalalövőt

Hatalmas mennyiségű csapadék zúdult kedd délután Zalalövő városára. A felhőszakadást követően sáros ár öntötte el a település utcáit.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyarmati Antal

Minderről Gyarmati Antal polgármester tájékoztatta lapunkat, aki elmondta: a délutáni vihar észak felől, hatalmas fellegekkel érkezett, s pillanatok alatt több milliméternyi csapadék hullott a városra. Olyan intenzív volt az esőzés, hogy sem a nyílt vízelvezető árkok, sem a zárt csapadékrendszer nem tudta elvezetni a vizet, így az az utcákon, járdákon hömpölyögve keresett utat magának. A sáros ár teljesen elöntötte a városközpontot, a Rákóczi utcában, a közös önkormányzati hivatal, valamint a Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete előtt legalább 10-15 centiméternyi vastagságban hömpölygött a lezúdult csapadék. A víz betört az általános iskola területére is, ahol teljesen elöntötte a műfüves pályát, de néhány lakóingatlanról is jelezték, az épületek alatti pincékbe is bejutott. A kárelhárítási munkák jelenleg is zajlanak.

Fotó: Gyarmati Antal
Fotó: Gyarmati Antal

A városban uralkodó állapotokról olvasónk, Joó Dominik videót is küldött, amely ITT megtekinthető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában