Havazás

2024.01.19. 08:22

Folyamatosan sózzák az utakat és a járdákat Nagykanizsán

Nagykanizsán pénteken hajnali 3.30 órakor kezdett szállingózni a hó. A Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közterület-gondozási osztálya viszont már a csapadék megérkezése előtt a gondozásába tartozó utakat, járdákat és közterületeket gépekkel alásózták.

Benedek Bálint

Sokaknak kellett a reggeli órákban letakarítani autójukról a havat

Fotó: Szakony Attila

Az osztály vezetője, Csendes Tamás elmondta: ennek a munkafolyamatnak azért van nagy jelentősége, mert a forgalom megindulásával a só elkezdi kifejteni az olvasztóhatását.

- Jelen pillanatban a második körre mennek ki a kollégák, hogy egy újabb adag sót rászórjanak a területre a síkosságmentesítés érdekében - fogalmazott. - Ettől függetlenül a havas útviszonyokra kell felkészülni, tehát latyakos, néhol síkos és sónedves lesz a burkolat Nagykanizsán. Az időjárás előrejelzések maximum 12 óráig mutatják a havazást a térségben, s ennek mennyisége 4-6 centiméter. Viszont a helyzetet nehezíti, hogy a nem melegszik a levegő, vagyis 0 Celsius-foknál csak hidegebb lesz. Ezért megerősített szolgálattal, állandó ügyelettel figyeljük az állandóan változó helyzetet, a burkolatok állapotát, hiszen éjszakára kemény fagyokat ígérnek.

Csendes Tamás újfent megerősítette: a hó jelenlegi vastagsága nem teszi lehetővé a hómennyiség eltolását, a szabályok szerint 5 centiméter alatt nem tolják el a havat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!