meteorológia

2020.01.09. 07:59

Zalában nem kell ónos esőtől tartani

Ónos eső veszélye miatt adott ki figyelmeztetést több megyére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat, azonban Zala ezúttal nincs az érintett megyék sorában.

zaol.hu

Fotó: pixabay.com

Az előrejelzés szerint kissé felhős lesz az ég. Mérsékelt, déli széllökésekkel találjuk szemben magunkat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 Celsius-fok körül alakul, míg a nappali hőmérséklet többnyire plusz 6 fok köré tehető.

Orvosmeteorológia

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben.

Fotó: met.hu

Ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!