Elsőfokú riasztás

2019.02.11. 16:06

Az erős szél ronthatja hőérzetünket kedden Zalában

Elsőfokú riasztást adtak ki keddre a széllökések várható felerősödése miatt.

zaol.hu

Fotó: pixabay.com

AZ OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint szeles kedd elé nézünk Zalában: elsőfokú riasztást adtak ki, vagyis a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Holnap napközben a maitól még nagyobb területen (kb. a Békéscsaba-Nógrád vonaltól nyugatra és északkeleten) válik viharossá (ált. 65-85 km/h, hegyekben és Sopron környékén akár ennél is nagyobb 85-95 km/h) az északnyugati szél – írják.

Szeles időjárás várható kedden Fotó: met.hu

Északnyugat felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, éjszaka mindenütt megszűnik a csapadék. Holnap felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral. Az északnyugati szél az ország nagy részén megerősödik, eleinte az Észak-Dunántúlon, holnap többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 6 fok között valószínű – áll honlapjukon a kedd estig várható időjárásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!