Előrejelzés

2018.11.18. 15:38

Mennyi az esélye, hogy hétfőn havazzon? Mutatjuk!

Az előrejelzések szerint hétfő hajnaltól havas eső, havazás is előfordulhat a megye településein.

zaol.hu

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfő hajnalra igazi télies időjárás köszönthet be Zala megyében: a havas eső, illetve havazás lehetősége egészen délutánig fennállhat, ám ez a csapadék valószínűleg nem fog megmaradni.

Hétfő hajnalban Zalaegerszegen és Kanizsán havazást, míg Keszthelyen havas esőt jósolnak Fotó: met.hu

Az éjféli, hétfő kora hajnali óráktól már kialakulhat síkvidéken említésre méltó csapadék, amely általában gyenge, átmenetileg közepes intenzitással elsősorban az ország déli, nyugati területein havazás, havaseső vagy eső formájában hullhat a reggeli órák környékén, síkvidéken helyenként lepel-1 cm, elsősorban a Mecsekben illetve nyugaton 300 méter felett 1-4 cm hó hullhat várhatóan hétfő délelőttig. A nap további részében kisebb vegyes halmazállapotú (havaseső, eső, hó) csapadék az ország más részein előfordulhat, de síkvidéken megmaradó hó nem várható – írják a hétfő éjfélig tartó időszakra vonatkozóan.

Az Időkép térképén számszerűsítve is láthatjuk a csapadék valószínűségét: eszerint 70-80% eséllyel alakulhat ki hólepel Zala megyében.

Fotó: idokep.hu

Vas megyében már ma is esett hó, Szentgotthárdon készítették az alábbi fotót:

Fotó: Időkép.hu/Bapuka

Ha Önöknél már havazik, küldjön róla képet a [email protected]-ra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!