Nem tágít a tél

2018.03.05. 17:44

Ónos eső riasztás van érvényben hétfő délutántól Zala megyében is!

Hétfő délutántól elsőfokú ónos eső riasztás érvényes a Dunántúl nagy részére, köztük Zala megyére is!

zaol.hu

Nagykanizsa, 2017. február 1. Gyalogosok az ónos esõtõl jeges járdán Nagykanizsán, a Huszti téren 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

A múlt hét szélsőséges időjárásához képest már enyhült a tél, de még óvatosan közlekedjünk az utakon, mert havazás, hódara és ónos eső is lehet Zala megyében.

Hétfő délutántól délnyugat felől a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék várható. Nyugaton és a hegyekben inkább hó, havas eső várható, másutt fagypont körüli hőmérséklet mellett kisebb mennyiségű fagyott eső, ónos eső, eső hullhat-tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálattól.

A Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben pár cm friss hó várható, főként az Alpokalján hullhat 4-5 cm-t meghaladó mennyiség kedd délelőttig.

Hétfőn és különösen kedden napközben a hőmérséklet szinte mindenütt fagypont fölé emelkedik. Kedden napközben az eső mellett északnyugaton és az Északi-középhegységben fordulhat még elő havas eső, átmenetileg hó, miközben csapadék súlypontja fokozatosan északkelet felé helyeződik át.

Óvatosan, a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek hétfőn este és éjszaka is a zalai utakon!

Ha információja, fotója van az ónos eső okozta utakról, küldje el nekünk a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!