Folyamatosan frissítve

2018.03.01. 08:56

Ítéletidő: Zalában még mindig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, de volt már rosszabb is

1963-ban Lentiben mínusz 27 fok volt a hőmérséklet - így a hideg rekord még nem dőlt meg.

MTI

Fotó: Keszey Ágnes

15.24

Az alábbi képeket a mai havazásról Szakony Attila készítette Kanizsán.

Fotó: Szakony
Fotó: Szakony
Fotó: Szakony

14.16

Galéria: Jégcsapok Zalaegerszegen.

 

10.37

Véget ért az árokba csúszott kamion műszaki mentése Zalalövő közelében, a forgalom zavartalan.

10.34

Így fest a táj Alsópáhok Sármellék között:

Fotó: Mihály Szilvia
Fotó: Mihály Szilvia
Fotó: Mihály Szilvia

Balatonhídvégen pedig így:

Fotó: Mihály Szilvia

9.55

Egy tehergépkocsi műszaki mentése zajlik Zalalövő közelében.

Teljes útlezárás van érvényben 2018. március 1-jén 9 óra 35 perctől a 86-os számú főút 28-as kilométerszelvényénél, ahol egy tegnap árokba csúszott kamion műszaki mentése zajlik. A rendőrök Nádasdnál a 76-os számú főútra, Rédicsnél pedig a 75-ös számú főútra terelik a forgalmat. Kérjük az arra haladókat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek! 

9.43

Olvasónktól csodás képeket kaptunk Vonyarcvashegyről! Nézze meg őket, és ossza meg velünk saját felvételeit a [email protected] címen!

8.59

Ezen a napon az átlagos minimum mínusz 1 fok, de csütörtök reggel az országos átlaghőmérséklet mínusz 15 fok volt – írták, megjegyezve: ez még január közepén is jóval az átlagos alatti érték lenne.

Sokfelé mínusz 15, a Dunántúl délkeleti felében és a Dél-Alföldön több helyen mínusz 20 fok alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebbet, mínusz 24,6 Celsius-fokot a Baranya megyei Sátorhelyen mérték.

Legutóbb 55 évvel ezelőtt volt ennyire szélsőségesen hideg a meteorológiai tavasz első napján: 1963-ban Lentiben mínusz 27 fok volt, így a napi minimumrekord nem dőlt meg.

Az előrejelzések szerint hőmérsékleti szempontból „túl vagyunk a mélyponton” – fogalmaztak, de megjegyezték: az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb, téli időnek még nincs vége. Késő délutántól délnyugat felől mediterrán ciklon érkezik, amely pénteken országos havazást okozhat, pénteken délen esetleg fagyott eső, ónos eső sem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban csaknem az egész országra – köztük több dunántúli megyére – másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az extrém hideg miatt. Ezeket mostanra több helyen visszavonták, illetve mérsékelték, így már csak Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken lehet még mínusz 15 fok alatti hőmérséklet.

Baranya és Somogy megyére a havazás, Győr-Moson-Sopron megyében a hófúvás miatt vannak még elsőfokú figyelmeztetések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!