A szervizút mellett járdák újultak meg, parkolók épültek

2024.04.19. 18:17

Beruházás-sorozat a Platán sor, a Jókai és az Arany János utca közötti területen

A Jókai Mór utca és a Platán sor közötti szervizutat újraaszfaltozták, a Jókai utca és az Arany János utca tömbbelsőben pedig parkolókat építettek. Zalaegerszeg belvárosának ezt a területét érintő beruházás-sorozatban a szennyvízcsatorna rekonstrukciója és a járdák felújítása is megtörtént, hangzott el a pénteki sajtóbejáráson.

Antal Lívia

Felújították a Platán sor 1-3-5. társasházak mögötti szervizutat. A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, Szak Tibor és Bali Zoltán

Fotó: Antal Lívia

A közműberuházást a KEHOP-projekt keretében valósította meg a város, az utak, járdák helyreállítását, valamint a parkolók létesítését a Kovács Károly Városépítő Programból. Balaicz Zoltán polgármester azt emelte ki, hogy itt lezajott beruházás-sorozat az arányos városfejlesztés újabb szép példája. Egymásra épülő munkákat jelentett mindez, mire ez így elkészült.

Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője jelentősnek nevezte a Platán sor 1-3-5. társasházak észak-keleti oldalán húzódó szervizút felújítását, amely fontos feltáró út, illetve közlekedési útvonal. Az itt élők számára ugyanígy lényeges volt az elöregedett, 50-60 éves szennyvízvezetékek cseréje, az utak, járdák, parkolók felújítása, valamint új várakozóhelyek létesítése, mondta az alpolgármester, aki örömét fejezte ki, hogy a lakók elégedettek a beruházással. A szervizúthoz kapcsolódóan az Arany János utca 67., 69. és 71. szám alatti társasházaknál, továbbá a Mikes utcai garázssor előtt is fel szeretnék újítani az utat. Mint mondta, ezek a feladatok is szerepelnek választási programjában. Tervezését még az idén elvégzik, a kivitelezésre a következő önkormányzati ciklusban kerülhet sor.

Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető részletesen ismertette az egyes kivitelezéseket. Balaicz Zoltán polgármester a lakosság megértését kérve arra hívta fel a figyelmet, hogy április 26-ával indul Zalaegerszeg eddigi legnagyobb belterületi beruházása, a Kosztolányi utca kétirányúsításának második üteme.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!