Erősödött a térség turisztikai vonzereje

2024.02.23. 19:00

A Mura töltésén vezet a legújabb kerékpárút – galéria, videó

Pénteken ünnepélyes keretek között avatták fel a Murakeresztúrt Őrtilossal, illetve a Murakeresztúrt Molnárival összekötő kerékpárutat, amely a Mura töltésén haladva, idilli környezetben vezeti a kirándulókat.

Pásztor András

Polgár Róbert polgármester (balról), Bene Csaba alenök és Cseresnyés Péter képviselő is tesztelte az új kerékpárutat

Fotó: Szakony Attila

A pénteki avatáson elsőként Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere ismertette a beruházás részleteit. Mint emlékeztetett: 2018 decemberében a kiemelt kerékpáros útvonalak fejlesztése projektek közé bekerült a Mura Program keretein belül megvalósuló Murakeresztúr-Őrtilos településeket összekötő kerékpárút kialakítása is. 2019-ben megkezdődtek az egyeztetések és az előkészítő munka, majd a Murakeresztúrt és Molnárit összekötő szakaszhoz is sikerült forrást biztosítani, így 4,2 kilométeres szakasszal bővült az eredetileg 9 kilométeres kerékpárút hossza.
Az avatáson részt vett Bene Csaba, a Zala Vármegyei közgyűlés alelnöke, aki a térségfejlesztésre mint új kifejezésre hívta fel a figyelmet. Mint mondta: ez a beruházás ékes példája a térségfejlesztésnek, hiszen több települést érint a fejlesztés.

– A Mura Program egyik alapvető célja az, hogy kiaknázza a folyóban rejlő turisztikai lehetőségeket – fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki jelezte: a kerékpárút megépülésével komplex turisztikai programot kínál a térség, hiszen a murai raftingolás mellett, kerékpározni, túrázni is lehet a környéken, ráadásul elegendő szálláshely is rendelkezésre áll a vendégek fogadásához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!