A Kovács Károly városépítő programban

2024.01.22. 19:00

Műanyag csövek kerülnek a földbe

Az elöregedett víziközművek felújítása kezdődött el a Kikelet utcában, a részletekről a helyszínen hétfőn délelőtt tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Kicserélik az elöregedett víziközműveket

Fotó: A szerző

Mint Galbavy Zoltán, a térség önkormányzati képviselője felidézte,  tíz évnél régebben merült fel először az átépítés igénye az utcának ezen szakaszán. A nemrég elkezdődött munkálatokban Bartók Béla úttól a Jánka-hegy keleti oldalára felkapaszkodó Kikelet utca Bokréta utcáig tartó szakaszán cserélik ki a víz-, illetve a szennyvízvezetéket. Mivel az utat ötméteresre kiszélesítik, ezért az érintett szakaszon a tűzcsapot, illetve a vízóraaknákat is áthelyezik. A rekonstrukcióban az elöregedett beton-, illetve azbesztcement anyagú csövek helyett műanyag vezetékek kerülnek a földbe 140, illetve 127 méter hosszban. A szennyvízhálózathoz 9 tisztítóaknát és 6 tisztítóidomot is beépítenek a kivitelező, Zalavíz Zrt. szakemberei. A munkálatokat követően a burkolatot nyomvonalasan helyreállítják.
Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense beszámolt arról is, hogy a Kikelet utcában a Bokréta és a Jánkahegyi utca közötti szakaszon a 2010-es években már kicserélték a víziközműveket kedvezőbb szállítókapacitású műanyag vezetékekre. 
A február végéig tartó munkálatok 50,3 millió forintos költségét a Kovács Károly városépítő programból finanszírozzák. 
Galbavy Zoltán szólt arról is, hogy belátható időn belül átépítik a Kikelet és Jánkahegyi utca csatlakozását átépítik, közel 150 méter hosszon kiszélesítik, hogy ne csak egy jármű férjen el itt, és ezzel a közlekedők számára biztonságossá alakítják át.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!