Módosul a helyi menetrend

2024.01.26. 18:30

A nagykanizsai közgyűlés döntéseiről tájékoztatnak az ÉVE vezetői

A csütörtöki közgyűlés fontosabb döntéseit és azok hátterét ismertette pénteki sajtótájékoztatóján dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője és helyettese.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba (balról) és Horváth Jácint a sajtótájékoztatón

Fotó: Pásztor András

Mint azt Horváth Jácint elmondta: a város idei költségvetéséről egyelőre nem tudott tárgyalni a testület, mivel azt Balogh László polgármester nem terjesztette be az anyagot. Valószínűleg azért, mert a rezsivédelmi alap országos felosztása még nem történt meg, ami nagymértékben befolyásolhatja a kiadások és bevételek egyensúlyát.
Horváth Jácint jelezte: lakossági igények alapján módosul a helyi autóbusz menetrend is, főleg a kiskanizsaiak érdekében.
Dr. Fodor Csaba a Kanizsa Aréna üzemeltetésével kapcsolatban jelezte: a Fidesz helyi emberei megpróbálják hátráltatni, akadályozni az üzemeltető váltást, amiben a Miniszterelnökség is partner.
Az ÉVE frakcióvezetője arról is beszámolt, hogy a közgyűlés elhalasztotta a Bolyai-iskola fenntartó váltására vonatkozó döntést. Mint ismeretes: az intézményt a jövőben a Nagykanizsai Református Egyházközség működtetné, ám erról február 8-án a szülők is véleményt mondhatnak. A frakcióvezető jelezte: ha a szülők nem támogatják az ötletet, akkor nincs miről tárgyalni, ha pedig támogatják, akkor ismét a közgyűlés elé kerül a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!