Támogatás

2023.11.09. 07:30

Közel hatmillió forint konyhai eszközfejlesztésre Zalalövőn

A közétkeztetést biztosító saját cége, a Borosán-Völgy Kft. számára nyújt mintegy másfél millió támogatást Zalalövő város önkormányzata. Erről a kedden este megtartott ülésen döntöttek a képviselők.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

A napirendi pont előterjesztésekor többek között elhangzott: az önkormányzat által támogatásként folyósítandó összeg egy Leader-pályázat önrészét jelenti, ezáltal a Borosán-Völgy Kft. mindösszesen közel hatmillió forintot tudna konyhatechnológiai eszközök beszerzésére fordítani. Miután az említett pályázat utófinanszírozott, s a Borosán-Völgy Kft. a közfeladat ellátását jelenleg is veszteségesen végzi, azaz nincs pénzügyi kapacitása a beruházás előfinanszírozására, ezért annak megvalósítása érdekében az önkormányzat kölcsönt is biztosít számára az eszközbeszerzéshez.  

A testület megtárgyalta a téli hóeltakarításra és síkosságmentesítésre beérkezett ajánlatokat, ezen munkákat helyi vállalkozókkal kívánja elvégeztetni az ez év december elsejétől 2024. március 15-ig tartó időszakban. A képviselők döntöttek továbbá arról is, hogy az éves közmeghallgatást december 11-én 18 órai kezdettel tartják meg, míg december 27. napjától 2024. január 1. napjáig igazgatási szünetet rendelnek el, azaz ebben az időszakban az önkormányzati hivatal zárva tart, továbbá az ügyintézés – néhány kivételes esettől eltekintve – szintén szünetelni fog. Ez utóbbi rendelkezést a vonatkozó kormányrendeletben foglaltattak összhangban hozta meg a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!