22,3 milló forintos beruházás

2023.11.29. 19:30

Kisfakoson is befejeződött az útfelújítás

Nagykanizsán a kisfakosi városrészben is elkészült a Damjanich utca aszfaltozása, a bruttó 22.3 millió forintos beruházás keretében 880 méter hosszúságban és 3 méter szélességben került új burkolat az útszakaszra.

Pásztor András

Szabó Szilárd a felújított Damjanich utcában

Fotó: Szakony Attila

Mint arról Szabó Szilárd, a terület önkormányzati képviselője beszámolt: az utca mindkét oldalán lakóingatlanok találhatók, ezért is volt fontos a felújítás, hiszen az itt élők nap mint nap közlekednek a szakaszon.

- A felújított szakasz zúzottkő alapréteggel rendelkezett, a padkák is zúzottkővel voltak kiépítve, ennek ellenére az útszakasz nagyon elhasználódott - hangsúlyozta a képviselő, aki örömét fejezte ki, hogy az 588 millió forintos kormányzati támogatás terhére sikerült végre megoldani ezt a problémát. - Azért, hogy a most felújított útszakaszt sokáig tudják használni az itt élők, fontos lenne megoldani a vízelvezetést is, ennek mikéntjéről további egyeztetéseket kezdeményezek a VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt-vel - szögezte le Szabó Szilárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!