Új tanműhely és számos eszköz került beszerzésre

2023.11.27. 10:33

Fejlesztések a szakképzés területén Nagykanizsán

Egy új tanműhely kialakítását, valamint számos eszköz beszerzését tette lehetővé Nagykanizsán, a Szakképzési Centrumhoz tartozó intézményekben az a pályázati projekt, aminek zárórendezvényét még pénteken tartották az Cserháti Sándor Technikum és Kollégiumban.

Gyuricza Ferenc

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Péterváriné Kiss Sarolta a Cserháti Sándor Szakképző Iskola igazgató, Anda Zoltán főigazgató , és Balogh László polgármester

Fotó: Szakony Attila

A program ismertetése során Bene Csaba elmondta: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program közel 280 millió forintos támogatásából épült meg az az ágazati képzőközpont, amely a Cserháti Sándor Technikum és Kollégiumban e tanévtől két tanműhellyel szolgálja az elektronikai és elektrotechnikai ágazati képzést. A z elnyert összegből erre a célra több mint 118 millió forintot fordítottak. A támogatásként elnyert összeg ugyancsak jelentős hányadát – mintegy 125 millió forintot eszköz- és bútorbeszerzésre fordítottak, részben szintén a pályázatban érintett elektronikai és elektrotechnikai ágazat, valamint a Szakképzési Centrum egy másik intézményében, a Zsigmondy Vilmos Technikumban folyó informatikai és távközlési ágazat szakmai oktatásának érdekében. Az eszköz-és bútorbeszerzés értéke a Cserháti Sándor Technikumban több mint 72, a Zsigmondy Vilmos Technikumban közel 52 és félmillió forintot tett ki.

Bene Csaba azt is elmondta: a pályázatnak fontos mérföldköve volt egy nonprofit kft. megalakítása, a hat cég, illetve vállalkozás bevonásával 2023 nyarán létrehozott Dél-Zalai Ágazati Képző Központ ez év szeptember elsejével meg is kezdte működését.

Az Ágazati képzőközpont kialakítása Nagykanizsán elnevezéssel megvalósult eszközbeszerzéseket és fejlesztéseket Balogh László polgármester is méltatta, aki többek között úgy fogalmazott: a dél-zalai városban a szakképzés területén szinte már a teljes palettát le tudják fedni, ez pedig igencsak jelentős eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!