Két új gépsort adtak át a ZMT Hungary Kft.-ben

2023.11.29. 15:30

A zalaegerszegi vállalkozás különdíjat érdemelt ki a fiatalok foglalkoztatásáért

Autóipari alkatrészgyártásának bővítéséhez két új CNC-esztergagépsort állított üzembe a ZMT Hungary Kft. A zalaegerszegi vállalkozás beruházásának átadásán elhangzott, több mint 350 ezer euró saját erőt fordítottak a beszerzésre, emellett hat fővel növelték foglalkoztatotti létszámukat.

Antal Lívia

(b-j) Raduly Christopher, Biró Dániel és Balaicz Zoltán

Fotó: Antal Lívia

A ZMT Hungary Kft. meglévő tevékenysége mellett 2021 nyarán fogott bele az autóipari alkatrészek gyártásába, amit Biró Dániel ügyvezető beszédében úgy kommentált: komoly dolgot vállaltak akkor. Felidézte továbbá, hogy az első autóipari gépsorukon akkor indult el a gyártás.

- Két év elteltével az autóipari vevőnk, a szlovén Iskra Mehanizmi az eddigi 30 százalékos alkatrészcsomag-rendelését 100 százalékra emelte, amellyel a heti 2-3 ezerről 8 ezer szett alkatrészre nőtt az előállítandó mennyiség. Ez éves szinten 1,3-1,4 millió euró árbevételt jelent vállalkozásunk számára. A megnövekedett vevői megrendelésállomány teljesítése érdekében ruháztunk be két új gépsorba. A kormányhivatal segítségével hat fővel bővítettük a dolgozóink létszámát. Kapacitásainkat tovább növeljük. Újabb két gépsort állítunk üzembe a jövő héten – ismertette az ügyvezető.

Biró Dániel kiemelte, büszkék ezekre a fejlesztésekre, mert így a legmodernebb technológiákkal tudnak dolgozni, amely versenyképességüket erősíti a piacon. Az ügyvezető beszélt a munkatársak megbecsülésének fontosságáról, hangsúlyozva azt, hogy a siker mindig a csapaté. Kollégáik többsége fiatal, akiknek mentorprogramot biztosítanak, hogy beilleszkedésüket segítsék a

munka világába. Mindezért az októberben megrendezett Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. gálán Fiatalokért Különdíj 1. helyezésében részesültek. Mint mondta, a fiatalok integrációja érdekében további együttműködéseket terveznek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal.

Zalaegerszeg gazdasága az elmúlt tíz évben jelentős fejlődésen ment át, mondta Balaicz Zoltán polgármester. Az elmúlt időszakban 5 ezer munkahely jött létre, amellyel a 2014-es 7,5 százalékos regisztrált munkanélküliségi ráta 2,5 százalékra csökkent. A helyi iparűzési adóbevétel pedig 3 milliárdról hét milliárd forintra nőtt. Hangsúlyozta, ebben a fejlődésben fontos szerepe van a ZMT Hungary Kft.-nek. A polgármester méltatta továbbá, hogy a cég felkarolja a fiatalokat, munkatársaik zöme fiatal.

Az átadási ünnepségen Dávidné Gergál Rozália, a Zala Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője a munkapiac felépítéséről, valamint az ideális munkahelyről tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!