Gazdaságosabb működés, esztétikusabb környezet

2023.09.07. 14:33

Megújult a Salla Művelődési Központ Zalalövőn

A város legfontosabb közösségi tere a Salla Művelődési Központ és Könyvtár, amely egy százmillió forintos projektnek köszönhetően gazdaságosabb működéssel és esztétikusabb, kulturált környezetben fogadhatja látogatóit. Többek közt erről beszélt csütörtökön Zalalövőn, az intézmény felújítás utáni avatóünnepségén Gyarmati Antal polgármester.

Gyuricza Ferenc

Páli Zoltán plébános, Kovács Ildikó jegyző, Lukács Andrea igazgató, Vigh László, Gyarmati Antal és Papp Tamás az átadási ünnepségen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Azt is hozzátette: a Salla Művelődési Központ és Könyvtár energetikai felújítását egy sikeres terület- és településfejlesztési operatív programos pályázat révén valósíthatták meg. A munkálatok értéke 100 millió forint volt, ebből a pályázati támogatás mintegy 90 millió forintot tett ki, a fennmaradó részt pedig önerőből, saját bevételei terhére biztosította a beruházáshoz a város.  

Gyarmati Antal arról is beszélt, hogy tavaly decemberben az energiaárak elszabadulása miatt voltak kénytelenek bezárni az intézményt, ám ez egyben lehetőséget adott arra is, hogy megkezdhessék a beruházást. Az azóta eltelt időszakban – köszönhetően a rendelkezésre álló forrásoknak – sikerült az eredetileg eltervezett munkálatokat, így a födém- és homlokzati szigetelést, a nyílászárók cseréjét, valamint az akadálymentesítést elvégezni.  

- A Salla Művelődési Központ és Könyvtár a városunk azon intézménye, amely ezidáig kimaradt az energetikai korszerűsítésből – tette még hozzá a polgármester. – A felújítás most is csak részleges, hiszen a fűtés korszerűsítése és a napelempark kialakítása egy következő ütemben történik meg, de reményeink szerint így is jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.  

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője a megújuló városközpontról beszélt, hiszen a Salla Művelődési Központ és Könyvtár épületével szemben található a közös önkormányzati hivatal és az általános iskola is, melyek ugyancsak a közelmúltban estek át egy felújításon, de a Rákóczi utca déli szakasza is most újul meg. A képviselő szerint mindez azért is fontos, mert rendezett, esztétikus körülmények várják az említett intézményekben dolgozókat, ezáltal várhatóan az ő munkakedvük is javulni fog.    

Az épületen végzett munkálatokat Papp Tamás, a kivitelező Vasi Bádogos Szolgáltató Kft. képviselője részletezte, aki ezzel kapcsolatban azt is megemlítette, hogy a beruházás révén a rezsifenntartás válik hatékonyabbá, ezáltal költségkímélőbb lesz a működtetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!