Magyar Falu Program

2023.09.08. 19:00

Játszóteret és boltot avattak Rigyácon

Rigyác Játszóteret és kisboltot is avattak pénteken a településen. Mindkét fejlesztéshez a Magyar Falu Programból nyert támogatást használta fel az önkormányzat.

Pásztor András

Horváth Gábor atya (balról), Cseresnyés Péter képviselő és Balassa Kornél polgármester a játszótér avatásán

Fotó: Gergely Szilárd

Az új játszóteret a sportpálya mellett alakította ki a helyi sportegyesület, mely szervezet sikerrel pályázott a Magyar Falu Program civil szervezetek számára kiírt pályázatán.

Mint azt Balassa Kornél polgármester elmondta: a sportegyesület 7 millió forintot nyert, ám a megálmodott játszótér ennél többe került, így az a döntés született, hogy a pályázati forrásból a játszóelemeket – hintákat, mászókákat - vásárolják meg, míg a terület kialakítását a falu lakossága oldotta meg.
Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki jelezte: a kormányzat az elmúlt években hatalmas összegeket fordított a magyar vidék fejlesztésére, melynek keretében intézmények újultak meg, javult az infrastruktúra, új eszközökkel gyarapodtak a települések, illetve olyan közösségi terek jöttek létre, ahol gyerekek, illetve felnőttek tölthetik szabadidejüket.

A játszótér felavatását követően a helyi kisboltnál folytatódott a program. Mint elhangzott: Rigyácon 10-12 éve nem működött bolt, amit nagyon bántak a helyiek, éppen ezért mindenki számára öröm volt, hogy a Magyar Falu Program keretében elnyert közel 49 millió forintból sikerült felújítani egy több mint százéves épületet, s benne kialakítani a boltot.

Cseresnyés Péter hozzátette: a bolt mostantól nem csak a bevásárlások helyszíne lehet, hanem egyfajta közösségi térként is funkcionálhat, hiszen az önkormányzat azzal a feltétellel nyerte el a pályázatot, hogy asztalokat, székeket helyez ki a bolt előtti teraszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!