Fejlesztés

2023.07.18. 14:00

Elkészültek az új hidak és bontják a régieket a Gébárti-tónál

Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg a Gébárti-tó környékén, ezek közé tartozik a legújabb, a tavat mindkét ágon körbesétálhatóvá tevő új hidak, tájékoztatott a közösségi médiában kedden Balaicz Zoltán polgármester.

Zaol.hu

Építik az újat, bontják a régit...

Fotó: Seres Péter

A keleti ágon az új híd 72 méter hosszú és közvilágítással is rendelkezik. Ezzel együtt a régi híd bontása elkezdődött. A nyugati ágon eddig nem volt híd, a most megépült szerkezet 66 méter hosszú. Mindkét híd 2,5 méter széles. Készült továbbá egy pihenőstég, egy csónakkölcsönző, egy vizesblokk és egy csónakkölcsönző stég is.

Fotó: Seres Péter


Július 13-án, csütörtökön lezajlott a műszaki átadás-átvétel, július 14-én, pénteken pedig a működési engedélyt kiadó budapesti Hajózási Hatóság tartott szemlét, írja a polgármester. A nagyjából egy hónapos hatósági engedélyezési eljárás ezzel elindult, az úszóművek lajstromszámot fognak kapni, augusztus végére pedig megkaphatják a budapesti Hajózási Hatóságtól a végleges használatbavételi engedélyt. Addig próbaüzem van érvényben, ezért a hidak mindkét oldalán az alábbi szövegű táblák vannak elhelyezve: "Figyelem! A hidak, úszóművek használata próbaüzem miatt csak saját felelősségre!" A héten az éjjel is működő biztonsági kamerák is a helyükre kerülnek, hiszen néhány nap is elég volt ahhoz, hogy néhány olyan polgártársunk, aki nem becsüli a közös munkánkat és eredményeinket, károkat okozzanak (összetörték a táblákat, megrongáltak egy lámpát, csavarokat lazítottak meg a stégen) - fogalmazott Balaicz Zoltán a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!