A Deák térre költözik több szolgáltatás

2023.07.28. 19:30

A hévízi testület energiatakarékossági okokból döntött erről

A Deák téri önkormányzati épületbe költözik nemsokára a könyvtár, s több szakkör és egyesület. Erről határozott soron kívüli ülésén a hévízi testület.

Péter B. Árpád

A testület úgy döntött, energiatakarékossági okokból a Deák téri épületbe költözik a könyvtár, illetve a Teréz Anya-intézmény több szolgáltatása is

Forrás: ZH

Itt működik majd a Teréz Anya-intézmény gyermekjóléti és családsegítő szolgáltatása, illetve a nappali ellátás is, fogalmazott Papp Gábor polgármester a pénteki ülés után. Hozzátette, minderről energiatakarékossági okokból döntöttek.

A helyhatóság az előkészítő munkákra mintegy 24 millió forintot biztosít, amelyből felújítják a Deák téri épületrészt, például kicserélik a nyílászárókat, a burkolatokat s falakat festenek.

Mindemellett korlátra szerelt liftet is biztosítanak annak érdekében, hogy a mozgáskorlátozottak is megközelíthessék a helyiségeket. A munkálatok hamarosan elkezdődnek, s a tervek szerint októberre befejeződnek.

A képviselők – a vis maior keretből – bruttó 2,5 millió forintot szavaztak meg a Nagy Imre utca egy szakaszának rendbetételére. Itt a csapadékvíz-elvezetést oldja majd meg az önkormányzat. A beruházás az árajánlatok bekérését és az azokról szóló döntést követően hamarosan elindul.

A testület Papp Gábor polgármestert delegálta a Hévíz-Balaton Airport Kft. taggyűlésére. A cégben továbbra is tulajdonrésszel rendelkezik a helyhatóság, az ülésen pedig majd a hatályos társasági szerződés módosításáról döntenek, amely a közbeszerzési szabályokat érinti. Ezt korábban a felügyelőbizottság már elfogadta.

Emellett a képviselők a parkolással, illetve a fűnyírással kapcsolatban tettek fel kérdéseket a soron kívüli ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!