Rendbe tették a sportöltözőt és a temető kerítését is

2023.04.25. 14:30

Több mint tízmilliós megújulás Egerváron

Felújították Egervár sportöltözőjét, illetve a temető kerítését. Előbbire hat-, utóbbira ötmillió forintot nyert a község a Magyar falu programból.

Péter B. Árpád

A temetőkerítést ötmillió forintból korszerűsítették, b-j: Gyerkó Gábor és Nagy Bálint

Fotó: Halász Gábor

Az átadón Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Gyerkó Gábor polgármester felidézte: a helyi futballcsapat otthonán több mint három évtizede nem végeztek érdemi munkálatokat, három éve viszont megújult a tetőszerkezet, így megszűntek a beázások. A tavaly elnyert hatmillió forintból most kicserélték a nyílászárókat, elvégezték a külső szigetelést és a színezést, emellett korszerűsítették az elektromos hálózatot, s új vizesblokk került mindkét öltözőbe.

Az egyesület és az önkormányzat saját forrásból megoldotta az épület csapadékvíz-elvezetését, emellett térköves járdát is építettek.

Az egervári sportöltöző hatmillió forintból újult meg. Képünkön Gyerkó Gábor és Nagy Bálint
Fotó: Halász Gábor

A futballpálya mellett található Egervár nagyobbik temetője, amelynek most megújult a 74-es főút melletti kerítésszakasza. Lecserélték a fél évszázados, már elmozdult és elszíneződött betonelemeket, azok helyére 50 méteren zsalukő és kovácsoltvas elemrendszer került. Egy másik, 100 méteres szakaszon pedig kicserélték a dróthálót és a tartóoszlopokat.

Az átadásokon Nagy Bálint hangsúlyozta: „a magyar kormány hisz a vidék jövőjében, ezért is indult el a Magyar falu program, amely az egyik legsikeresebb kormányzati támogatás, s az a helyben élők valós igényeire alapul”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!