Frissen Zalából

2021.06.09. 07:00

Fontos pozíciókat szereztek meg a magyarok – Könnyid László munkája is hozzájárult a sikerhez

Fontos pozíciókat szerzett meg Magyarország a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) 66. európai régiós bizottsági ülésén, mások mellett Könnyid László korábbi hévízi szállodaigazgatónak, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai vezérigazgató-helyettesének köszönhetően.

Péter B. Árpád

Könnyid László munkája is hozzájárult Magyarország sikeréhez

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az ülésen a legújabb trendek és kutatási eredmények is napirendre kerültek, amelyek az európai turizmus gyors elindulását vetítik előre. Elhangzott: a világ turisztikai desztinációi közül az öreg kontinensen van a legnagyobb esély rövid időn belül a forgalomélénkülésre.

Az MTÜ beszámolója szerint a tagországok képviselői megvitatták a turizmus újraindulásához kapcsolódó stratégiákat és a közös európai digitális zöldkártya szerepét azon országok esetében is, amelyek nem tagjai az uniónak.

Könnyid László munkája is hozzájárult Magyarország sikeréhez
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A részt vevő nemzetek kép­viselői döntöttek a következő két év tisztségviselőiről is, és a szavazás során Magyarország kiemelt elismerést és bizalmat kapott, hiszen az elkövetkező időszakra megkapta az UNWTO közgyűlésének egyik alelnöki posztját, továbbá az Európai Ügyekért Felelős Régiós Bizottság alelnöki tisztét is.

Ezzel az elmúlt tíz esztendő egyik legnagyobb turizmusdiplomáciai sikerét könyvelhette el az ország, ráadásul az európai turizmus újraindításának kritikus időszakában sikerült mindezt elérni, értékelte a döntést az MTÜ, hozzátéve: a kiemelt pozíciók lehetőséget adnak Magyarországnak, hogy aktívan alakítsa a nemzetközi turisztikai folyamatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!