Frissen Zalából

2021.05.23. 14:06

Tízéves a gyenesdiási termelői piac – meglepetés a tízéves gyerekeknek

A pünkösdi hétvégén ajándékkal kedveskedett a tíz éves gyerekeknek az önkormányzat. Ők ugyanis éppen egyidősek a termelői piaccal.

Keszey Ágnes

Kenesei Gergő egyidős a piaccal - a tíz éves kisfiúnak Gál Lajos adta át az ajándékkupont, mellettük Buzás-Belenta Réka, az önkormányzat marketingreferense

A jubileum alkalmából szombaton sajtótájékoztatón idézte fel az elmúlt egy évtizedet és mutatta be a piac működését Gál Lajos polgármester. Kezdetben a balatoni halgazdálkodási céggel együttműködve élő halat is árultak, hiszen akkor még volt halászat a Balatonon. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület bábáskodott a piac létrejöttéért, s hosszú ideig működtette is.

Gál Lajos és Buzás-Belenta Réka, az önkormányzat marketingreferense szólt a piac működéséről és a születésnapi akcióról

Az árusítóhelyen – mint a neve is mutatja – helyi termelők terményeit, termékeit és kézművesek alkotásait árusítják, s vendéglátóhelyek is kínálják finomságaikat. Ahogy a polgármester fogalmazott: állandósult az árusok és vendéglátósók köre. A piac jópár éve rendezvénytérként is működik, az ott lévő színpad révén műsorok, koncertek bemutatására is lehetőség van. Így a piac gasztronómiai, hagyományőrző fesztiváloknak is otthont ad.

-A piac mindig tavasztól -őszig: Szent György napjától Szent Mihály napjáig működik. Pünkösd mindig fordulópont, hiszen húsvéttót eddig hétvégi a piac, mostantól napi piaccá válik. Felkészültünk a nyári forgatagra – részletezte Gál Lajos polgármester. A piac- hiszen jórészt turisztikai szempontból jelentős- a délutáni és esti órákban működik. A tíz éves jubileumra megújult az árusítóhely, s mára már önjáróvá vált: azaz kitermeli működésének költségeit, így az önkormányzatnak nem kell támogatást nyújtania az üzemeléshez, viszont a programokra továbbra is biztosít forrást a település.

Kenesei Gergő egyidős a piaccal – a tíz éves kisfiúnak Gál Lajos adta át az ajándékkupont, mellettük Buzás-Belenta Réka, az önkormányzat marketingreferense

A jubileum alkalmából a pünkösdi hétvégén a piacon értékesítő termelők és vendéglátó egységek születésnapi ajándékkal kedveskednek a piaccal egyidőseknek, azaz a 2011. májusában született gyermekeknek. Az első kupont Gál Lajos adta át Kenesei Gergőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!