horgászat

2020.10.28. 07:00

Tíz csuka kellett a győzelemhez Pusztaszentlászlón

Két fő kivételével az összes benevezett horgász tudott mérlegelni az elmúlt hét végén megrendezett III. Pusztaszentlászlói Pergető Horgászversenyen. A győzelemhez tíz darab csuka kellett, de akadtak olyan versenyzők is, akiknek balin vagy fogassüllő akadt a horgára.

Gyuricza Ferenc

A verseny harmadik helyezettje, Helyes Ferenc két közepes méretű csukával Fotó: Gyuricza Ferenc

Utóbbiak azért is érdekesek, mert a Haladás Horgászegyesület által szervezett versenyen nemcsak a kifogott halak mérete után járt pont a sikeres horgászoknak, hanem minden egyes halfajt külön jutalmaztak, s voltak jelölt halak, amelyekért ugyancsak plusz pontot könyvelhettek el maguknak a résztvevők. Ez a sajátos pontozási rendszer izgalmassá, s gyakorlatilag végig nyílttá is tette a versenyt.

- A harmadik pergető horgászversenyünk már az előzetes nevezés során telt házas lett, így a szombati program kezdete előtt közvetlenül csak a tagjaink jelentkezését fogadtuk – mondta dr. Jandó Zoltán, a szervező egyesület elnöke. – A verseny napján végül 43 fő jelent meg, akik a kiírás értelmében tíz percenként változtatták szektorukat, így járták körbe a tópartot. Maga a horgászat hat órán át, reggel nyolctól délután kettőig tartott.

A verseny harmadik helyezettje, Helyes Ferenc két közepes méretű csukával Fotó: Gyuricza Ferenc

A verseny a ködös, kissé hűvös reggeli idő ellenére már kezdéskor jónak ígérkezett, hiszen többeknek rögtön az első percekben sikerült halat fogniuk. Ehhez többek közt az is hozzájárult, hogy egy héttel a verseny előtt telepítettek csukákat a Felső-tóba, azok a halak pedig a verseny kezdete előtt vélhetően sosem akadtak még horogra, így most bátran kaptak rá a csalira.

- A tavalyi versenyen összesen három halat fogtam, most meg már a hetediknél tartok – jegyezte meg kevéssel a verseny vége előtt a pusztaszentlászlói tónál gyakran megforduló körmendi Horváth Attila. – Eddig valamennyi csuka, azaz egy balin vagy süllő még jobban meghozná a kedvemet, de így sem állok rosszul.

Az eredményhirdetéskor kiderült, hogy ez a fogási eredmény az ötödik helyre volt elegendő, hiszen többeknek is sikerült ennél is jobban teljesíteniük. A verseny győztese csukával a szintén körmendi Szakály György lett, a második helyet Zsíros Imre, a harmadikat Helyes Ferenc szerezte meg. A legnagyobb halért járó különdíjat egy 88 centiméter hosszú csukával Simon Roland érdemelte ki, aki amúgy a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

Kapcsolódó:

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/mutasd-meg-hogy-mit-fogtal-jelentkezz-az-oktoberi-fordulora-4598113/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!