az Anosztru Országos Egyesület rendezvénye

2020.09.10. 07:00

Kitörési pont lehet a vállalkozóvá válás

Romák, hátrányos helyzetben élők, valamint fiatalok kisvállalkozóvá válását segítő rendezvényt szervezett az Anosztru Országos Egyesület (AOE) szerdán.

Szabó Zsófia

A tegnapi program résztvevői Teleki Lászlót, a házigazda egyesület elnökét hallgatják

Fotó: Szakony Attila

A Bogdán János Cigány Kisebbségi Házban tartott eseményen Teleki László, az egyesület és a városi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: a Kanizsai Foglalkoztatási Paktum keretein belül megtartott programsorozat célja, hogy kisvállalkozások alapítását szorgalmazzák a jövő generációnál és a hátrányos élethelyzetű munkavállalóknál. Mivel – mint a főszervező jelezte – a sikeres vállalkozók szolgáltatásaik révén a város jó működéséhez is jelentősen hozzájárulnak.

A tegnapi program résztvevői Teleki Lászlót, a házigazda egyesület elnökét hallgatják
Fotó: Szakony Attila

– Kitörési lehetőséget és boldogulást is biztosíthat az életben fiataloknak, roma embereknek és hátrányban élőknek a vállalkozóvá válás – így Teleki László. – Példaként említhetem akár a hagyományos kézműves mesterségeket.

Az elnök kiemelte: a nemzetiségi önkormányzat és az AOE az elmúlt évek során több, korábban hátránnyal élő embert indított el szakmai, erkölcsi és anyagi támogatással a vállalkozóvá válás útján. Közülük többen már igazi sikertörténettel büszkélkedhetnek.

Előadásokat, szakmabemutatókat, a foglalkoztatási paktumról és a kanizsai kamaráról szóló tájékoztatót is hallhattak tegnap a megjelentek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!