Keszthelyen kibővített, felújított fogadóépület várja az utasokat

2020.05.27. 09:00

Hétvégén indul a 174. balatoni hajózási szezon

Ugyan a szokottnál bő egy hónappal később, de a hétvégén elkezdődik a balatoni hajózási szezon, amely már a 174. lesz a tó történetében. Keszthelyen felújított, átalakított fogadóépület várja az utazókat.

Péter B. Árpád

A Hableány, ahogyan a többi balatoni hajó is, egyelőre pihen, de a hétvégétől újra szeli a habokat, vendégekkel a fedélzetén

Fotó: Péter B. Árpád

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a járványügyi helyzet miatt a hagyományos húsvéti indulást elhalasztotta, és május 30-tól állítja szolgálatba menetrendi és sétahajójáratait. Ezúttal, rendhagyó módon, elmarad az ünnepélyes megnyitó, de a gyereknapra tekintettel a lurkókat vasárnap ajándék várja.

A Hableány, ahogyan a többi balatoni hajó is, egyelőre pihen, de a hétvégétől újra szeli a habokat, vendégekkel a fedélzetén
Fotó: Péter B. Árpád

– A szezonindulás első két hetében a négy legforgalmasabb útvonalon közlekednek majd a menetrend szerinti kirándulójáratok, napi négy alkalommal a Siófok-Balatonfüred-Tihany, a Balatonboglár-Révfülöp és a Fonyód-Badacsony útvonalon, további napi háromszor pedig Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között – fogalmazott Dónucz László, a BAHART értékesítési és forgalmi igazgatója, hozzátéve, a pünkösdi szezonindító hétvégétől sétahajójáratokat is indít a társaság, összesen kilenc kikötőből: a hét minden napján Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről, a hétvégén pedig Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről is.

A hajók fedélzetén, a zárt utastérben egyelőre kötelező a szájmaszk vagy a kendő viselése, de ajánlott az arcot eltakaró védőeszköz a nyitott fedélzeten is. A BAHART arra kéri az utazókat, hogy a kikötőben, a pénztáraknál és a hajókon is tartsák be a 1,5 méteres távolságot, illetve jegyvásárlásnál ne készpénzzel, hanem lehetőség szerint (érintős) bankkártyával fizessenek.

Az igazgató azt mondta, a szállítható utasok számát átmenetileg csökkentik, emiatt jegyek egyelőre csak korlátozott számban lesznek válthatók, ugyanakkor annak érdekében, hogy a legtöbb hajózni vágyó utast kiszolgálhassák, a BAHART a nagyobb befogadóképességű hajóit állítja forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!