Programok, fejlesztések

2020.03.05. 07:00

A gyermekeknek és a családoknak kedveskedik a Zalakarosi Fürdő

Megújult a Zalakarosi Fürdő gyermekvilágrészlege. Az avatóünnepséget szerdán tartották.

Szabó Zsófia

Cziráki László vezérigazgató, Czimondor Nándor alpolgármester, Dietz Laky Zsuzsi szépségkirálynő, Dietz Luca, Dietz Lujza, Dietz Gusztáv harcművész, valamint Erdei „Madár” Zsolt profi ökölvívó-világbajnok

Fotó: Szakony Attila

Elöljáróban Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója mondott köszöntőt. Utalt arra, hogy 2019 az egészség éve volt a létesítményben. Ennek keretében kiemelt figyelmet szenteltek az egészségvédelemnek, egyúttal a sportos életmód népszerűsítésének.

Cziráki László vezérigazgató, Czimondor Nándor alpolgármester, Dietz Laky Zsuzsi szépségkirálynő, Dietz Luca, Dietz Lujza, Dietz Gusztáv harcművész, valamint Erdei „Madár” Zsolt profi ökölvívó-világbajnok
Fotó: Szakony Attila

– Idén februárban hirdettük meg a zalakarosi önkormányzattal közösen a Gyermekek éve 2020 programunkat, amelynek fókuszában a legkisebbeket érintő fejlesztések, felújítások, programok, események állnak. Az első ilyen nagyszabású rendezvényünk az országos farsangi fánkfesztiválhoz kapcsolódott, amelynek egyik házigazdájaként a gyermekeknek kedveskedtünk vizes farsangi programmal. Azonban nemcsak eseményekkel, hanem fejlesztésekkel is segítjük a gyerekek kikapcsolódását, élményszerzését. Az első jelentős korszerűsítésünk a gyermekvilág műszaki felújítása volt, amellyel alig pár nap leforgása alatt el is készültünk. A beruházás közel 20 millió forintba került, és saját forrásból valósítottuk meg – összegezte Cziráki László.

A vezérigazgató kiemelte: a felújítás során kicserélték a légtechnika szívórácsait, illetve robottechnológiás eljárással kitisztíttatták azt, a vízi játékok új vezérlőszelepet kaptak, megújultak a vízszűrő kádak, és a vízforgató technológiát is modernizálták. Jelenleg pedig a gyermekvilág új arculatát meghatározó világítás-korszerűsítés van folyamatban. A Zalakarosi Fürdő arra törekszik, hogy minél többen megismerjék „gyermekbarát létesítményként” is.

A sajtótájékoztatón részt vett a fürdő egészségnagykövete, Dietz Laky Zsuzsi szépségkirálynő, férje, Dietz Gusztáv harcművész, valamint Erdei „Madár” Zsolt profi ökölvívó-világbajnok is, aki kiemelte: tökéletes helyszín a gyerekek pihenéséhez a Zalakarosi Fürdő. Ezt követően Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere beszélt arról, hogy a fürdőt több mint ötven éve az ország legjobbjai közt tartják számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!