Egyre több a gondozásra váró zöldterület

2019.07.08. 07:00

Saját forrásból bővítették a gépparkot Lentiben

Saját forrásból szerzett be új, a város és a településrészek rendben tartásához szükséges eszközöket a Városgazdálkodási Kft.

Korosa Titanilla

Horváth László és Czigány Tibor az új traktornál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A közterületeken a fűnyírás, a növények gondozása folyamatos munkát jelent a cég dolgozóinak, főként ilyenkor, nyáron, ezért is vált szükségessé a géppark bővítése.

Horváth László és Czigány Tibor az új traktornál
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– Egyre több a gondozásra váró zöldterület a városban, így az önkormányzattal egyetértésben úgy döntöttünk, több géppel próbáljuk hatékonyabbá tenni a munkát – tájékoztatott Czigány Tibor, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője. – Mintegy 30 millió forintos beruházás keretében beszereztünk egy új, 90 lóerős Zetort, a légkondicionált traktort a mai kor kívánalmai szerint alakították ki. Egyelőre a bejáratását végezzük, de bevonjuk majd nagyobb területek mulcsozásába, illetve a rézsűkaszálásokba is. Utóbbihoz vásároltunk két új, egy 6 méter és egy 3 méter kinyúlási távolságú rézsűkaszát, mert a régi, kisebb eszköz használata mellett jelentős mennyiségű kézi kaszálást kellett végeznünk az árkokban és a mederparton, s a kisebb eszközt a kerékpárutak mentén is hasznosítani tudjuk. Ezzel jelentős élőerőt tudunk megtakarítani, ami jól jön, mert az egyre nagyobb munkaerőhiány nehezíti a feladatok ellátását.

Czigány Tibor hozzátette: az elmúlt évek nyereséges gazdálkodása tette lehetővé a cégnél a jelentős beszerzést.

Horváth László polgármester kiemelte: a Városgazdálkodási Kft. kiegyensúlyozottan működik, ezt bizonyítja, hogy a vásárlást önkormányzati segítség nélkül oldották meg.

– A cég színvonalas munkáját jelzi, hogy a Virágos Magyarország versenyen évek óta elismerik a városszépítő tevékenységet – mondta a polgármester. – Lenti belterületén 38 hektár zöldterületet kell gondozni, emellett 26 kilométer út, mintegy 20 kilométer kerékpárút, illetve 12 kilométer járda környékének tisztítását is a városgazdálkodás végzi. Rendben tartják a közel 2000 négyzetméternyi virág­ágyást és a virágkompozíciókat, továbbá feladatuk a cserjék, fák nyesése, kivágása, újak ültetése. Az öt városrészben mintegy 12 hektáron gondozzák a zöldfelületeket, télen pedig a hóeltakarításban is közreműködnek. Mindehhez szükség van a megfelelő, modern gépparkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!