Mezőgazdaság

2018.02.28. 09:30

Gazdafórumot tartottak Lentiben

A térség mezőgazdasági vállalkozóit, termelőit várták arra a gazdafórumra, melynek vendége dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt tegnap a város művelődési központjában.

Korosa Titanilla

Balról dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Vigh László választókerületi elnök, országgyűlési képviselő és Horváth László polgármester Fotó: Korosa

A miniszter a magyar gazdaság elmúlt nyolc évének eredményeiről számolt be. A fórumot megelőzően pedig sajtótájékoztatót tartott Vigh László országgyűlési képviselővel és Horváth Lászlóval, Lenti polgármesterével.

Dr. Fazekas Sándor ezen elöljáróban elmondta: a fórum jó alkalom arra, hogy meghallgassa a zalai gazdák problémáit és megismerje véleményüket.

– A magyar mezőgazdaság mintegy másfélszeresére növelte a kibocsátását az elmúlt nyolc évben – tájékoztatott dr. Fazekas Sándor –, ez a foglalkoztatásban is megjelenik, hiszen mintegy 70 ezer új munkahely jött létre, s ezek jelentős része a Dunántúlon.

Balról dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Vigh László választókerületi elnök, országgyűlési képviselő és Horváth László polgármester Fotó: Korosa

A miniszter beszámolt a szintén tegnap, a muravidéki Dobronakon megrendezett mezőgazdasági konferenciáról is, melyen a szlovén agrárminiszterrel együtt vett részt. Mint mondta: kiemelt téma volt a közös agrárpolitika, a határon átnyúló együttműködés, illetve a muravidéki magyar gazdaságfejlesztési program, aminek teljes támogatási összege 1,2 milliárd forint és 330 pályázó szerepelt rajta sikeresen.

Vigh László szintén az elmúlt 8 évben elért gazdasági növekedést hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy helyes döntésnek bizonyult a földtörvény megalkotása, majd olyan zalai fejlesztésről szólt, mint a lenti szállodaberuházás, a zalaegerszegi tesztpálya és a zalalövői elkerülő út.

Horváth László polgármester a mezőgazdaság és a turizmus térségben betöltött szerepéről, valamint a jövőbeni városi fejlesztésekről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!