Egymást szemlélve

2024.04.07. 10:00

Luther Márton és a tavaszi virágos fák

Érdemes sétát tenni a virágos Zalaegerszegen, ilyenkor tavasszal nemcsak az ágyások, hanem a díszfák is színes szirmaikkal hívogatnak. Az evangélikus templom mellett található Luther Márton szobor virágba borult fák alól szemléli az arra járókat. Vagy éppen mi az alkotást és szép virágos környezetét.

Mozsár Eszter

Luther Márton szobra Zalaegerszegen a virágos fák ölelésében

Fotó: Mozsár Eszter

A protestáns vallásreformer, Luther Márton szobra 2017 óta áll a zalaegerszegi evangélikus templom mellett. A reformáció ötszáz éves évfordulója alkalmából avatták fel, a köztéri szobrot Farkas Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész készítette.

Luther nem akart élete során új egyházat alapítani, szerinte az egyház egy és oszthatatlan, hiszen Jézus Krisztus teste. A vallásreformer így fogalmazott: "Az egyháznak szüksége van a reformációra. Ez azonban nem lehet egyetlen ember dolga, sem a pápáé, sem a bíborosoké – ezt az utolsó zsinat már bebizonyította – hanem az egész földkerekségé, sőt egyedül Istené."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!