Ajánló

2024.03.15. 18:04

A hétvége programjai Zala vármegyében

Zaol.hu

Zalaegerszegen szombaton 9 órakor nyitja meg kapuit a Keresztury VMK-ban a hagyományos Nemzetközi Díszmadár-kiállítás

Fotó: archív

Zenés beszélgetés

Szombaton 15 órától a nagylengyeli faluházban zenés beszélgetést rendeznek a Petőfi Kulturális Program részeként, melyen Török Máté, a Misztrál Együttes alapítója és Huzella Péter lesz a vendég.

Jubileumi tárlat

Szombaton 17 órakor nyitják meg a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a Németh János 90 című jubileumi tárlatot, melyet Németh János Kossuth-díjas keramikus, szobrász, a Nemzet Művésze 90. születésnapja alkalmából állítottak össze. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán polgármester és dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum tudományos igazgatója. A kiállítást Sára Ernő tervezőgrafikus, a Magyar Művészeti Akadémia ipar- és tervezőművészeti tagozatának vezetője nyitja meg.

Húsvétváró

Szombaton Újudvaron vásárt és húsvétváró programot rendeznek a piactéren. A gyerekeknek tojásvadászatot, tojásfestést, tojásfadíszítést és kézműves-foglalkozást is rendeznek 10 és 12 óra között.

Borbírálat

Szombaton 15 órától tartják a Kerkai Dombok borainak bírálatát a dobri kultúrházban.

Jótékonyság

Jótékonysági délutánt rendeznek szombaton 14 órától a vonyarcvashegyi művelődési házban, mélyszegénységben élő gyermekek támogatására. A résztvevőket fellépő, játszóház és kreatív sarok várja.

Lepketúra

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület hagyományos teljesítménytúrájának résztvevői szombaton 7 és 11 óra közt kelhetnek útra a vonyarcvashegyi vasútállomásról.

Vesszőfonók

A borsfai Ifjúsági Házban vasárnap 16 órakor kezdődik a helyi vesszőfonó szakkör tagjainak munkáiból összeállított kiállítás megnyitója.

Kézműveskedés

Szentmargitfalván, a falu­házban szombaton 15 órától húsvéti kézműves-foglalkozás várja az érdeklődőket.

Ünnep a kastélyban

A hétvége két napján tárlatvezetéseket kínál az állandó kiállításokban a keszthelyi Festetics-kastély, s megnyitja kapuit az északi szárny is, ahol szombaton 14 órától a Duna Művészegyüttes tagjai tartanak rendhagyó néprajzórát.

Citerás jubileum

Letenyén, a Fáklya Művelődési Házban szombaton 18 órakor a helyi Mákvirág Citerazenekar tartja jubileumi koncertjét.

Lovas programok

A fenékpusztai majorság kancaistállójának lovasudvarában a hétvége mindkét napján bemutatók kezdődnek 10, 12 és 14 órakor. A gyerekek lovagolhatnak, szombaton pedig egész nap lehet kocsikázni.

Filmklub

Csonkahegyháton, a faluházban szombaton 18 órakor a Petőfi Program által támogatott filmklub keretében a Zákonyi S. Tamás által rendezett A nemzet aranyai című sportdokumentumfilmet vetítik.

A forradalom ünnepe

A muravidéki Szentlászlón és Pártosfalván szombaton 18.30, illetve 19 órakor, Kapcán pedig vasárnap délután kettőkor kezdődik a megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Hímes tojások

A dobronaki művelődési házban szombaton 9 órakor nyílik meg a hagyományos hímestojás-kiállítás, ahol bemutatóval és műhelymunkával is várják az érdeklődőket. Lendván, a Vinarium kilátótoronyban szombaton 11 órakor nyitják meg a Négy vidék hímes tojásai című tárlatot.

Zenés partik

Zalaegerszegen, az Angels Clubban szombaton Purebeat és Silverman zenél. A Mama Africában szombaton Cooky és Borsha szórakoztatja a közönséget. Keszthelyen, a No.1 Szalonban szombaton Zoltán Erika lesz a sztárvendég. Előtte Daniel Soulman, majd D.J. Dorian fűti fel a hangulatot. Zalaszentgróton, a sportcsarnokban szombaton a Delta bulizenekar játszik, illetve Krisz Rudi és a V-Tech énekese, Kefir lép fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!