Méz, bor, fügés termékek...

2023.12.10. 19:30

Adventi vásár Bödeházán

Advent második vasárnapján rendeztek vásárt Bödeházán, ahol kézművesek, helyi termelők a karácsonyi ünnephez kötődő portékákkal s élelmiszerekkel várták a látogatókat.

Korosa Titanilla

Balról Vigh László, Bedő Andrea és Végi Csaba a második gyertya meggyújtásakor

Fotó: Korosa Titanilla

Méz, bor, fügés termékek, különféle pékáruk, fonott kosarak, dísztárgyak, többféle mézeskalács és sok már termék is szerepelt az idei vásár kínálatában, hiszen 23 árus állította fel a standját, többen már rendszeresen visszajárnak. Nem hiányzott az ötletes, hangulatos fotópont és az ízléses, ünnepi dekoráció sem, ahogy ezt a látogatók már megszokhatták, ahogy a forró tea, a forralt bor és a lángos sem, hogy a vásározók ne maradjanak étek nélkül.

Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere elmondta, hogy a Mesés Hetés Egyesület és Bödeháza önkormányzata immár harmadik alkalommal rendezte meg az adventi vásárt azzal a céllal, hogy összegyűjtse és piacra segítse a környékbeli kézműveseket, helyi termelőket, hiszen a multinacionális cégek széles kínálata és az akcióik mellett a kistermelőket segíteni kell, népszerűsíteni a termékeiket, hogy vidéken meg tudjanak élni. A rendezvényen a szervező egyesület pedig adományt gyűjtött, a befolyt összeget rendezvények tartására használják fel, illetve hosszú távú céljuk, hogy alapot gyűjtsenek a tájház felújításához, berendezéséhez. Jövő évi tervük, hogy a magyar-szlovén határra is szerveznek egy vásárt magyar és határon túli szolgáltatókkal. 

A vásározóknak műsorral is készültek, a tófeji Szivárvány Dalkör tagjai és a Dobronaki Nótázók énekeltek karácsonyi dalokat. Az ünnepi gyertyagyújtás előtt Bedő Andrea polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, illetve Végi Csaba esperes is megosztotta ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Vigh László gyújtotta meg a második gyertyát az adventi koszorún. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!