Grótmaci a világ körül

2023.07.12. 13:00

Sárkányjelmezbe bújva vonultak fel a gyerekek

A Zalaszentgróti Szociális, Család-és Gyermekjóléti Központ az idei évben is elnyerte az Erzsébet-tábor megrendezésének lehetőségét, júliusban négy turnusban 136 gyermeket tudnak táboroztatni, tájékoztatta lapunkat Ságiné Szabó Beáta intézményvezető.

Szabó Judit

Fotó: Zalaszentgróti Szociális, Család-és Gyermekjóléti Központ

„Grótmaci a világ körül” – ez volt a tábor idei témája, amelynek keretében különböző országok hagyományaival, ételeivel, kultúrájával, játékaival ismerkedhetnek meg a gyermekek játékos formában. Az ötlet megvalósítója Szmatona Katalin óvodai-iskolai segítő, táborvezető. A tábor programjában szerepel Kína, Amerika, Anglia, Hollandia megismerése, a sajtkészítés fortélyainak elsajátítása és természetesen strandolás, önfeledt játék és vidámság. A pillanatokat megörökítve flashmob készül a tábor életéről.

Fotó: Zalaszentgróti Szociális, Család-és Gyermekjóléti Központ

Az idei tábor nagyon sok pluszt tud nyújtani a gyerekeknek, mert a DM drogéria a zalaszentgróti üzletének újranyitásakor 1.625.301 forintot ajánlott fel (a forgalom egyórás bevételét) az intézménynek a táboroztatáshoz. Ebből az összegből tartós játékokat, játékasztalokat, kreatív felszereléseket, pizzát, fagyit, hókristályt, egyéb kellékeket tudtak vásárolni a gyermekeknek. A Magyar Élelmiszerbankkal való együttműködésnek köszönhetően pedig édességcsomagokat nyertek a táborozóknak az „Édes száj” pályázaton. Az egész évben tartó papírgyűjtésből befolyt összeget szintén a tábor foglalkozásaira használják fel. Az intézményvezető ezúton is köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a tábor megvalósításához, a gyermekek vidámságához, és az intézmény dolgozóinak a táborhoz kapcsolódó feladatok ellátásáért.

Fotó: Zalaszentgróti Szociális, Család-és Gyermekjóléti Központ

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában