Összesen 81 fagylalttal neveztek

2023.07.11. 09:30

A kanizsai Wilheim Dávid két ezüstérmet szerzett Az Év Fagylaltja versenyén

Tejcsokoládés mogyoró kávés krémmel és házi ropogóssal, és fekete noah szőlő. A fagylaltokat a kanizsai Wilheim Dávid készítette, amivel két ezüstérmet szerzett a Magyar Cukrász Ipartestület 25. Az Év Fagylaltja versenyén.

Benedek Bálint

Wilheim Dávid az egyik alkalmazottjával, Varga Hannával mutatta be az ezüstérmes hűsítő finomságokat

Fotó: Szakony Attila

A versenyre 81 fagylalttal neveztek, amelyeket a helyszínre telepített fagylaltfagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben kellett elkészíteniük a cukrászoknak. Az ipartestület küldetése az évek alatt nem változott: a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

- A fő kategóriában, a kézműves fagylaltok versenyében olyan finomságokat vártak, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek - ismertette a DaCrema fagyizót vezető Dávid. - A mogyorós csokit szinte mindenki szereti, ahogy sokan kávéznak is. Ezek nagyon jól találkoztak, belekerült a fagylaltba a ropogós elem és karakteressé tette. A Mentes kategóriában pedig a zalai elfeledett, kicsit talán mellőzött szőlőfajta, a fekete noah kelt életre. A fajtával a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület tagja, Tóth István ismertetett meg, aki szerint ez az íz hiányzott a tégelyekből. Megmostam a szőlőt, leszedtem a héját, kimagoztam és kizárólag a rosttal, a lével készítettem egy illatában, ízében is kivételes fagylaltot, s már azonnal éreztem: neveznem kell.

Wilheim Dávid maximálisan elégedett a két ezüstéremmel, de versenyzőként utoljára szerepelt ezen megmérettetésen. Jövőre szívesen átadná a tudását a fiataloknak és felkészítőként tanítaná őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!