Megható pillanatok

2023.04.30. 16:48

Kerekesszékben, tanítónőkkel együtt teljesítette a félmaratont egy kanizsai kisfiú

Megható pillanatok tanú lehettek azok, akik a városnapi félmaratonon elindultak. A nevezők között volt egy kerekesszékes versenyző is, aki tanítónőivel közösen teljesítette az egyik szakaszt.

Benedek Bálint

Mint arról már beszámoltunk a kanizsai Fő utcáról rajtolt el a Kanizsa Futóklub szervezésében a XIV. Kanizsa-Karos INTERSPORT félmaraton. Az egyéni versenyzők a belvárosból indulva a Petőfi Sándor utca, a „Régi 7-es út”, Nagyrécse, Csapi, a Galamboki halastó, Galambok érintésével 21,1 kilométer teljesítve érték el a Zalakaros, Dísz teret. Rajtuk kívül lehetőség volt három fős váltóknak is indulniuk, akik egyenként 7, 7,2 és 6,9 kilométer után érkezhettek meg a fürdővárosba. 

 

Utóbbi versenyen vett részt a palini Inkey-iskola csapata. Az első szakaszt Pető Ramóna óvónő futotta, a középső részt Rácz Bernadett, míg az utolsó hét kilométert Böjti Angéla és Horváth Eszter tanítónők, Zábó Benett Noel 4. osztályos, kerekesszékes tanulót kísérve teljesítették.

- Ezek olyan pillanatok, melyekről nehéz beszélni, de a betegség miatt kerekesszékbe kényszerült Noel kivételes kisfiú - mondták a tanítónők. - Imádja az iskolánkat, a közösséget, jól tanul, s ezzel példa lehet minden gyermek előtt. Az elszántsága nem ismer határokat. A szülei támogatásával olyan feladatok leküzdését tűzte ki célul, amiben számíthat az intézmény minden tagjára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!