2023.04.30. 18:35
Irsai szőlőből és törkölyéből készült a legjobb pálinka Galambokon
Galambokon az iskola éttermében szombaton tartották meg a jubileumi, 10. pálinkamustrát. Az eseményre otthon főzött, vagy bérfőzetett pálinkákat vártak a szervezők. Az elmúlt tíz évben sokat változott a technológia és a tételek minőségének elbírálása is.
Munkában a zsűri, balról: Gazdag Attila, Völgyi Zoltán és Tóth István
Forrás: ZH
Ezúttal a nagykanizsai Pálinkakultúra Egyesület elnöke, Gazdag Attila és tagja, Tóth István, valamint a Lentiből érkezett Völgyi Zoltán pálinka szakértő bírálták a 21 nevező 71 mintáját. Végül 17 arany-, 10 ezüst- és 17 bronz minősítést vehettek át a gazdák. A térség legjobb pálinkája címet a nagybakónaki Hegedűs István Irsai szőlő pálinkája érdemelte ki. Galambok legjobbjának járó elismerést pedig Bedike Tibor Irsai törköly pálinkája nyerte el. A bírálók a nap zárásaként beszéltek az italok minőségéről és megosztották tapasztalataikat, melyekből tanulhattak a jelenlévők.