Önkéntesek segítségével szépül a tó

2023.04.24. 14:33

Felkészültek az induló horgászszezonra Kustánszegen

A horgászhelyek környezetének rendezésére, valamint a vízzáró gát karbantartására szervezte meg újabb környezetvédelmi közösségi munkáját a kustánszegi tónál a Göcsej Horgász Egyesület. Az elmúlt hét végén mintegy tucatnyian vállaltak önkéntes feladatokat.

Gyuricza Ferenc

Baranyai Roland nyírja a füvet a kustánszegi tó gátján Fotó: Gyuricza Ferenc

Kelemen Csaba elnök elmondta: miután végre beköszöntött a tavaszias jó idő, és a víz hőmérséklete is emelkedni kezdett, láthatóan megjött a halak kapókedve, ennek okán pedig várhatóan egyre több pecás jelenik majd meg a vízparton. Az élményteli horgászat érdekében ezért szükségessé vált a horgászhelyek környezetének rendezése is.  

- Az már a második környezetvédelmi napunk idén – magyarázta az egyesületi elnök. – Most az egyik legfontosabb feladatunk a fűnyírás volt, egyrészt a vízzáró gáton és a túlfolyóknál, aminek elvégzését a katasztrófavédelem is ellenőrzi, de a horgászhelyek környékén ugyancsak szükséges a növényzet karbantartása. Emellett olyan feladatokat végeztünk még el, mint a tábori illemhelyek fertőtlenítése, a hulladékgyűjtő edények ürítése és a szemétszedés, illetve a belógó vagy balesetveszélyesnek tűnő faágak eltávolítása. Amit a környezetvédelmi napra terveztünk, azt a horgászaink elegendő számának és szorgalmas munkavégzésének köszönhetően sikerült is elvégezni.  

Kelemen Csaba hozzátette: hamarosan valóban megélénkül az élet Kustánszegen, hiszen kezdődik az éjszakai horgászakciók szezonja, júniusban pedig nagyhalfogó-versenyt rendeznek a tónál, amire már várják a jelentkezőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában