Az állat feje beszorult a betonvas lépcsőbe

2022.04.13. 19:55

Bajba jutott hódot mentettek a halőrök a nagykanizsai Csónakázó-tónál (videó)

Sikeres hódmentő akcióról számoltak be nemrégiben a Magyar Országos Horgász Szövetség halőrei a nagykanizsai Csónakázó-tónál. Mint elmondták: ma délután a halőri szolgálatnak egy nagyon különös, nehéz és nemes feladata adódott.

Benedek Bálint

Forrás: Simon Barnabás

– Lakossági bejelentés alapján értesültünk arról, hogy az előtározó tó zsilipjében egy szerencsétlenül járt hód "raboskodik" – fogalmazott Szépligeti Ferenc és Simon Barnabás. – Az állat feje beszorult a betonvas lépcsőbe, sőt a vízszint különbség miatt is fogságba került. Értesítettük a természetvédelmi szolgálatot, akik későbbre ígérték érkezésüket. A gyors helyzetfelmérés után úgy döntöttünk, nem várunk és megpróbáljuk kiszabadítani a szerencsétlenül járt, védett állatot. 

Hozzátették: rögtönözni kellett és a halőri autóban talált kötélből, valamint egy faágból úgynevezett "hurkos botot" készítettek, amivel a negyedik próbálkozásra sikeresen kiszabadították a hód fejét, és kiemelték az érzésre több mint 20 kilogrammos állatot. 

– Szabadon engedése után, a sokk ellenére nem menekült el – folytatták. – A nád közül kidugva fejét szinte megköszönte, hogy megmentettük. Legalább is mi ott, akkor úgy éreztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!