új látványosság

2021.02.15. 12:00

Már Csesztregen is van szelfipont!

Szombaton kora estére készült el a zalai település nevét ábrázoló felirat, s vasárnap már számos fénykép készült a község új látványosságáról. Az önkormányzat szándéka éppen az volt, hogy egy úgynevezett szelfipontot alakítsanak ki, ezzel is növelve a helyi attrakciók sorát.

Gyuricza Ferenc

Bedő Róbert (balról) és Kulcsár Szilveszter a készülőben lévő szelfipontnál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ötletgazda Bedő Róbert, a község polgármestere volt, aki az évek során több településen is látott hasonló megoldásokat, s ennek nyomán vetette fel, hogy Csesztreg is kedveskedhetne ilyen módon a térségbe látogató turistáknak.

Bedő Róbert (balról) és Kulcsár Szilveszter a készülőben lévő szelfipontnál
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

- A szelfipont kialakítására már az előző ciklusban, amikor önkormányzati képviselőként dolgoztam a település érdekében, megtettem a javaslatot, s miután elég sokat foglalkoztam grafikai tervezéssel, a felirat arculatát, benne egy szimbolikus szívvel is elképzeltem – foglalta össze Bedő Róbert. – A megvalósításra különböző okok miatt most adódott lehetőség. Maga a felirat speciális, az időjárás viszontagságainak jól ellenálló bevonatú fából készült, a tartószerkezet pedig fémből, amit beton alapokra erősítettünk fel. A famunkát a Németh-Fa Kft. készítette, a fémszerkezettel és a betűk felhelyezésével pedig egy helyi vállalkozót, Kulcsár Leventét bíztuk meg. Azt kértük, hogy a felirat legkésőbb húshagyókeddre készüljön el.

A polgármester hozzátette, sokat gondolkodtak azon, hogy a szelfipontot a település melyik pontján alakítsák ki. Lehetőségként felmerült a faluközpont, de a szabadidőpark is, hiszen az is viszonylag sok turistát vonz. Végül egy kompromisszumos megoldás született, alaphelyzetben a faluközpontban lesz látható – a művelődési házzal majdnem szemközti parkban -, de a rendezvények idejére ki tudják telepíteni a szabadidőközpontba is. Erre a kialakítás ad lehetőséget, a betűket tartó, két részből álló fémszerkezetet úgy erősítették fel a beton gyámokra, hogy az könnyedén leszerelhető legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!