Új kiadványunkban a Nőket köszöntjük!

2020.11.29. 07:00

Nők fókuszban – köszöntő

Ha a sarkaiból nem is fordította ki a világot (és a gondviselésbe vetett hittel bízva bízunk: nem is fogja), tagadhatatlan, a koronavírus-járvány mindannyiunk életében mélyen barázdált, talán soha el nem halványodó nyomot hagy.

Horváth Attila

Legyünk érzelemvezérelt alkatúak, vagy épp “kőszikla-típusok”, (családilag) érintettek, vagy a fertőzést elkerülő szerencsések, biztos, hogy kívülállók nem lehetünk e harcban. Akarjuk vagy sem, át kell vizsgáljuk önmagunkat, és nemcsak a napi praktikus teendőket muszáj átszűrni a biztonság követelményeinek (amúgy nem is oly szigorúan szőtt) szitáján, de a kataklizmák idején óhatatlanul szétnézünk legbelül is. Ilyenkor ösztönösen vesszük górcső alá az életünket mozgató iránytűket, nagyobb eséllyel ismerjük fel a nem is mindig tudatosan követett célokat, mintákat, s miközben gyakrabban kémleljük a horizontot, értékeket veszünk lajstromba, kacatokat szórunk ki, elválasztva a fontosat a fontosnak tűnőtől.

E rendkívüli helyzet nemcsak a számvetés, hanem a hála és köszönet ideje is. Hála és köszönet mindazoknak, akik erőt adnak, példát és utat mutatnak, akik munkájukkal, küldetésükkel kiemelkedőt alkotnak az élet bármely területén. Köszönet, tisztelet és hódolat mindenekelőtt a hölgyeknek – akik sokszor egyszerre állnak helyt mindenütt, békeidőkben s e nehéz hónapokban is.

Talán nem orrol meg rám e “félrevezető” lapindító sorokért a kedves olvasó, aki új kiadványunkat fellapozva egészen más hangvételű és témájú, jóllehet fontos kérdéseket taglaló, értékes személyiségeket bemutató cikkeket talál. Ezúttal ugyanis nem a járvány a téma, “csak” a keret, amelytől elvonatkoztatni jelenleg még nem lehet, de épp ennek dacára kell meglátnunk a körülöttünk élő különleges embereket és az érdekes, tanulságos történeteket. Mi pedig – zalai újságírók és -készítők lévén – írásainkkal, fotóinkkal mutatjuk be Önöknek szűkebb pátriánk értékeit, ezúttal sikeres, elismert, maradandót alkotó hölgyek személyében. Forgassák örömmel új magazinunkat; ha tetszik (reméljük, így lesz), nyerjenek belőle inspirációt – és persze vigyázzanak magukra, egymásra!

Üdvözlettel

- Horváth Attila Zalai Hírlap főszerkesztő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!