Ezt a mázlit!

2020.05.28. 09:30

Kifogta a Balaton legnagyobb pontyát, pedig csak bedobott két szem kukoricát!

Takács Edvárd nem gondolta volna, hogy ekkora szerencséje lesz és egy sima bedobós horgászat végén kifogja a Balaton egyik legnagyobb óriását. 2020. május 25-én a horgára akadt az a gyönyörű ponty, amellyel megdönthette volna a hivatalos rekordot. Egy nem hivatalos mérlegelés során 30,5 kg-ot mutatott a mérőműszer.

Krausz Andrea / likebalaton.hu

Takács Edvárd közel egy órát küzdött a ponttyal

Fotó: Takács Edvárd/balatonihal.hu hivatalos

Elképesztő történet zajlott le a balatonföldvári mólón, ahová Takács Edvárd egy teljesen átlagos mólóvégi horgászathoz készülődött. A férfi C&R horgászatot tervezett (Catch & Release, vagyis fogd meg és engedd vissza), ezért nem volt nála a bojlis horgászok nagyon fontos kelléke, a pontyzsák – írja oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Ez az eszköz arra, jó, hogy biztonságosan, vízben tartsák a hatalmas állatot, amíg például a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai a helyszínre nem érnek, és mérlegeléssel, fotók készítésével hitelesítik a kapitális rekordot. (Minderre egyébként a bojlis, vagyis behúzós horgászok vannak a leginkább felkészülve, ők kifejezetten a hatalmas pontyokra specializálódnak és a behúzós horgászrend szerint ők kötelesek bejelenteni az általuk fogott 20 kg-nál nagyobb pontyokat.)

Takács Edvárd csak néhány órás “rapid” pecára készült a frontos időjárásban, amikor dobós módszerrel bevetette végszerelékét, amelyen két szem kagylós kukoricát kínált fel egy hungarocell golyóval kikönnyítve. Este, negyed 9 körül megjött a kapás. A behemót nagy állat nem adta könnyen a bőrét, a horgász majdnem egy órán át harcolt vele, sőt a mólón lévők segítségét is igénybe vette – olvasható a likebalaton.hu-n.

Takács Edvárd közel egy órát küzdött a ponttyal
Fotó: Takács Edvárd/balatonihal.hu hivatalos

Le is mérték a gyönyörű állatot, amely 30,5 kg-ot nyomott és elkészült néhány boldog fotó is, de nem lehetett tovább tartani a pontyot. Minél gyorsabban útjára kellett engedni a vízbe. Ám így a teljesítményt a halgazdálkodási cég szakemberei nem tudták hitelesíteni.

A cikk folytatása ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!