A Calima is tombolt

2020.02.26. 19:45

Koronavírus: egy Tenerifén tartózkodó zalai szerint nincs pánik a szigeten

Riadalomnak semmi nyoma Tenerifén, annak ellenére, hogy több száz embert vontak karantén alá kedden egy szállodakomplexumban.

Ujvári Klaudia

Életkép Costa Adejéből

Fotó: Olvasó

Egy a nevének elhallgatását kérő, zalai származású hölgy Abadesben él a családjával. Nagyjából 30 km távolságra a Tenerife déli részén fekvő Costa Adejétől, ahol mintegy ezer embert helyeztek karantén alá az új koronavírus miatt, köztük 5 magyar állampolgárt is.

- Tenerifén nincs pánik, ugyanannyian vannak az utcákon és a strandokon, mint előtte. A hotelen kívül semmi nyoma a karanténnak, még maszkot sem viselnek az emberek. Zsúfolásig megteltek az éttermek, pontosan ugyanúgy élnek a helyiek, mint korábban. Nem halmozták fel az otthoni élelmiszerkészleteiket – nyilatkozta a hölgy, majd hozzátette: szerdán meglátogatták az adejei strandot, illetve egy másikat is.

Életkép Costa Adejéből
Fotó: Olvasó

A Kanári-szigetek kormányának szerdai tájékoztatása szerint, az egészségügyi irányelveknek megfelelően két hétig tarthat a karantén a tenerifei szállodában.

Ezzel egy időben olvasónk beszámolt a szombattól egészen hétfőig tartó, Calimaként elhíresült homokviharról, amely sok helyi elmondása szerint az elmúlt 40 év egyik legdurvább viharát produkálta.

Los Christianosban készült felvételek
Fotó: Olvasó
Fotó: Olvasó
Fotó: Olvasó

- Egyszerűen nem lehetett kimozdulni a lakásból, Costa Adejében nagy pálmafákat tört ketté a Calima, ám kedden már nyoma sem volt a jelenségnek – tette hozzá.

Írásunk a lombardiai helyzetről ezen a linken olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!