Sportnap

2019.01.06. 10:00

Mozgással indult az év Alsópáhokon

Látványos focitrükkök, vetélkedő, zöldségszobrászat – szombaton délelőtt ezekkel is várták a gyerekeket és szüleiket a művelődési ház és az általános iskola közös szervezésében megvalósult évindító egészségnapon Alsópáhokon.

Keszey Ágnes

Az iskolában nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekeket a mozgásra és az egészséges életmódra neveljék, s az ezek nyújtotta élmény életük része legyen- játékos programokkal e célt szolgálta az egészségnap is. Nyitányként az intézmény egykori diákja tartott freestyle bemutatót, majd trükköket tanított.

Kvárta Mátyás néhány trükköt is megtanított a gyerekeknek: Gyulovics Kristóf (szürke pólóban) és Varga Vendel (kék pólóban) is ügyeskedett Fotó: Keszey Ágnes

-Ez 20-30 éves sportág, Copacabanaról és a holland street fociból indult. Akrobatikus elemeket tartalmaz: labdával trükkös mutatványokat végzünk el- árulta el Kvárta Mátyás. A további programokról Borsosné Csányi Éva iskolaigazgató elmondta: a tornacsarnokban kialakított Ninja Warrior pályán erőnléti és ügyességi feladatokat teljesíthettek a gyerekek.

Fotó: Keszey Ágnes

Az egészséges életmóddal kapcsolatosan foglalkozások is vártak a diákokra: többek között kipróbálhatták a zöldség-és gyümölcsszobrászatot. A rendezvényt színesítette mozgásbemutatóval egybekötött előadás: Kiss Erzsébet sportmisszionárius szólt Ötletadó rigmusok ünnepeinkhez című könyvéről, mely ugyancsak a sportra, az egészséges életmódra irányítja a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik