Program

2018.08.14. 09:30

Nyitott porták Szentgyörgyvölgyön

Idén több helyszínnel is bekapcsolódik a Hétrétország Nyitott porták programjába az Őrség kapujának is nevezett zalai település.

Gyuricza Ferenc

Az egykori óvoda épületében augusztus 14-én, 16-án és 18- án, 11–15 óra között az Őrség kertjeiben és rétjein termett zöldfélékből, gyümölcsből és egyéb hozzávalókból gyorsan elkészíthető, praktikus tájjellegű ételekkel, jellegzetes ízekkel várják az érdeklődőket. Lesz lehetőség ételkóstolásra, receptek megismerésére, de a bátrabbak akár ki is próbálhatják főzőtudományukat. Ezzel párhuzamosan az épület elmúlt években elvégzett felújításai és átalakításai is megtekinthetők. Emellett szintén a Nyitott porták programban ma, valamint szombaton 12–17 óra között Molnárné Horváth Gizella baromfiudvara és néprajzi gyűjteménye is várja a látogatókat. A háziasszony nemcsak a falusi udvarban élő háziállatokkal, továbbá a falusi életmódhoz, a paraszti önellátó gazdálkodáshoz szükséges eszközökkel és használati tárgyakkal ismerteti meg a vendégeket, de az idény szerinti savanyúságkészítés rejtelmeibe is segít betekinteni. Csütörtökön és szombaton 10–17 óra között a népi iparművész, illetve a Népművészet Mestere címmel kitüntetett Csótár Rezső fazekas műhelye várja az őrségi gelencsérhagyományok iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!