A kortárs drámák esszenciája

2018.06.14. 07:00

Kezdődik a kvártélyházi nyári színház és ZA-KO fesztivál Egerszegen

Tizenkettedik alkalommal invitál nyári színházi élmény befogadására a Kvártélyházi Nyár, amelyhez 6 éve csatlakozott a ZA-KO, a független színházi produkciókat a megyeszékhelyre hozó Manna Egyesület kortárs művészeti fesztiválja.

Arany Horváth Zsuzsa

Az idei kínálatról tegnap tartott sajtótájékoztatót Gáspár Anna, a Manna vezetője és Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője. A város kulturális palettájának meghatározó színét jelentő belvárosi nyári színházi program értékét Balaicz Zoltán polgármester méltatta, jelezve, közben a kvártélyházi épület felújítása is napirenden van, remélhetőleg az évad után elkezdődik.

Gáspár Anna vázolta ez­után a 8 előadást hozó ZA-KO programját, amelynek díszvendége a Shakespeare Othellóját újrafordító Németh Ákos író lesz, a darab főszereplőjének kiléte egyelőre ígéretes titok.

A július első hetében minden este a nézőtérre csalogató fesztivál során kortárs táncdarabot is láthat végre a közönség, de lesz krimi, komédia és gyerekelőadás is. Itt játszik majd Hirtling István, Tordai Teri, Horváth Lili, Kovács Patrícia, Szabó Győző, Rezes Judit, Gergye Krisztián. Esszenciálisan láthatók itt az egyébként Budapestre koncentrálódó kortárs dráma termései, tette hozzá Tompa Gábor, majd a kvártélyházi produkciókról szólt. Műsoron marad a sokak által kedvelt Csárdáskirálynő, a kortalan problémákat feszegető Lovagias ügy, premierként pedig a Szép nyári nap című, Neoton-slágereken alapuló musicalra számíthatunk. Mindháromban láthatjuk a Hevesi Sándor Színház művészeit. Az elő­adásokra már most bérlet váltható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!